2024. április 26. - Ervin

Szépkorúak nyárünnepe

Közel kétezer szépkorú köszöntötte a nyarat szombaton Barcson, a nyugdíjasok regionális találkozóján. A három dél-dunántúli megye - Baranya, Somogy és Tolna - időseinek legnagyobb kulturális rendezvényének az idén először adott otthont a Dráva-parti város
2008. május 24. szombat 20:38 - Hírextra
A vendégeket gazdag programmal várták, akik viszonzásul igyekeztek minél jobb hangulatot teremteni előadásaikkal.

Az idei találkozóra - ezúttal még csak "megfigyelőként" - a horvát szépkorúak képviselői is eljöttek, ám, mint ígérték, a jövő évi nyárköszöntőre, amit ugyancsak Barcson rendeznek meg, már műsorral is készülnek.

A kulturális seregszemlén a fellépők saját megyéjükre jellemző népviseletben, dallal, tánccal mutatkoztak be, összesen 25 produkciónak tapsolhatott a lelkes közönség.

A résztvevők közül sokan éltek a lehetőséggel és megmártóztak a város nemrég átadott, a hazai és külföldi turisták körében egyre népszerűbb gyógyfürdőjének vizében. Mások sétahajózásra indultak a Dráván vagy ismerkedtek a környék természeti értékeivel a Barcshoz közeli Drávaszentesen, a Duna-Dráva Nemzeti Park látogatóközpontjában.

A szépkorúak rendezvényét Szili Katalin (MSZP), az Országgyűlés elnöke nyitotta meg.
A barcsi születésű házelnök kiemelte: a múltjával Somogyhoz, a Dráva-menti városhoz, jelenével a baranyai megyeszékhelyhez, Pécshez kötődik, ám mivel Tolna megyéhez is fűzik rokoni szálak, úgy fogalmazott: " a régió szülötte vagyok".

Az Országgyűlés elnöke szerint ez magánemberként és politikusként is felelősség a számára. Mint ahogy mindannyiunk számára felelősség, s egyben kötelesség az idősekről való gondoskodás, akik "ezért az országért már sokat tettek" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását