2024. április 20. - Tivadar

Papagájok a szegedi vadasparkba

A szegedi vadasparkban helyezték el a Szerbiából a zöldhatáron át Magyarországra csempészett papagájokat, ahol karanténba kerültek; a korábban jelzett kétszáznál jóval többet, csaknem 600 madarat hagytak hátra az elmenekült állatcsempészek - közölte az MT
2008. május 23. péntek 12:35 - Hírextra

A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség rendőrei csütörtökön este állatcsempészeket zavartak meg a zöldhatáron, akik 8 rekeszben, csaknem 600 különféle papagájt hátrahagyva elmenekültek - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy beszámolt arról: a papagájok között van több védett és különösen védett faj is, ezért szakértő vizsgálja meg az állatokat és állapítja meg az értéküket.
A lefoglalt papagájok egy része bizonyosan a veszélyeztetett fajok kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény hatálya alá tartozik - mondta el az MTI-nek a környezetvédelmi tárca főtanácsosa, Kőrösi Levente. A minisztériumban jelenleg az állatokról készített fotók alapján próbálják azonosítani, hogy pontosan milyen papagájokról van szó.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta azt is, hogy a szakértői vélemény elkészülte után természetkárosítás bűncselekmény gyanúja miatt eljárás indul ismeretlen tettes ellen, valamint a vám és pénzügyőrségnél is feljelentéssel élt a rendőrség, csempészet bűncselekmény elkövetése miatt.

A szemtanúk szerint az állatokat négy ember csempészte át a zöldhatáron, egyiküket a szerb hatóságok elfogták, a többieket keresik - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását