2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szmogriadó vidéken?

A levegőben lévő por mennyisége Dorog, Esztergom és Tatabánya térségében várhatóan csütörtökig meghaladja az egészségügyi határértékeket, az érintett önkormányzatokat az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség figyelmeztette a szmogveszélyre - mondta a felügyelőség munkatársa hétfőn az MTI-nek.
2010. január 25. hétfő 14:56 - HírExtra
A légszennyezés a térségben szombaton volt a legmagasabb, Dorogon 114, Esztergomban 103, Tatabányán pedig 124 mikrogrammos értéket mértek az állomások egy köbméter levegőben, miközben a normál állapotban jellemzően 50 mikrogramm alattiak az értékek - tette hozzá Lautner Péter.

A tatabányai Szent Borbála Kórház tüdőgyógyász főorvosa, Böcskei Csaba az MTI-nek elmondta, az elmúlt napokban a szokásosnál több asztmás és krónikus tüdőbeteg jelentkezett ellátásra. A szakember felhívta a figyelmet, hogy a légúti betegségben szenvedők, a gyerekek és az idősek lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban, és kerüljék a gyakori szellőztetést.

A főfelügyelőség tájékoztatása szerint hétfőtől lassan csökken a légszennyezettség üteme, de a levegő kitisztulásához erőteljes szél kellene, erre várhatóan csütörtökön van esély.
A szennyezőanyag csökkentése érdekében az érintett városok önkormányzatai a helyi hírközlő eszközökben kérik a lakosságot, hogy saját autóik helyett a tömegközlekedést vegyék igénybe, illetve csökkentsék a szilárd- és az olajtüzelésű berendezések használatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását