2024. április 29. - Péter

Madonna az örökbefogadásról

Az utóbbi időben több filmes produkciót is jegyző popsztár, Madonna a malawi AIDS-árvákról készített dokumentumfilmjének csütörtöki cannes-i bemutatóját követően beszélt arról a fájdalmas küzdelemről, amit azért folytatott az afrikai ország kormányával, h
2008. május 23. péntek 19:14 - Hírextra

Örömmel vállalta a "kísérleti nyúl" szerepét - ahogy ő fogalmazott -, abban a tudatban, hogy ha neki sikerül végre az adoptációs folyamaton végigküzdenie magát, könnyebbé válik az eljárás a példáját követők számára - nyilatkozta az I Am Because We Are című film sajtóértekezletén.

"Fájdalmas volt, nagy küzdelembe került, és nem értettem" - emlékezett a sztár, majd így folytatta: " Végül azonban rájöttem, hogy amikor egy nő természetes módon szül, iszonyú sokat szenved. Valami ilyesmin mentem én is keresztül, mikor a sajtó az ajtóm előtt állva vádolt meg emberrablással."
A 49 éves énekesnő 2006-óta neveli az immár kétesztendős David Bandát. A kisfiút Malawiból hozta magával, amikor egy jótékonysági programban vett részt az AIDS tizedelte országban.

A malawi legfelsőbb bíróság még nem döntött arról, hogy Madonna örökbe fogadhatja-e a gyereket. A helyi emberi jogi bizottság pedig kétségbe vonta, hogy egyáltalán legális lehet-e az örökbefogadás az ország törvényei és a nemzetközi jog alapján. Egyes kritikusai azzal vádolták meg a dívát, hogy egyszerűen megkerülte a malawi törvényhozást.

"Ez az örökbefogadás vezetett az adoptációs törvény megalkotásához Malawiban. Én vagyok a minta vagy példakép a jövendőbeli örökbefogadásokhoz" - ítélte meg saját szerepét Madonna. Az afrikai országban egymillióra becsülik az AIDS-árvák számát.

A dokumentumfilm, amit maga írt, rendezett és producerként is jegyzett, őszinte képet festett az ország reménytelen szegénységéről. A mozi Bill Clinton korábbi amerikai elnököt és Desmond Tutu dél-afrikai érseket is megszólaltatta és gyermekek, valamint AIDS-ben szenvedő szüleik sorsát követte.

A világsztár és kolléganője, Sharon Stone filmszínész csütörtök este egy AIDS-kutatásokat támogató alapítvány számára gyűjtöttek adományokat a fesztiválozó városban tartott közös jótékonysági partijukon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását