2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Grillóra" az iskolában

Kellemes faszénfüst, ínycsiklandó illatok és sok figyelő szempár- ez fogadta a látogatót a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola udvarán csütörtökön.
2008. május 23. péntek 15:18 - Hírextra

A grill volt a középpontban azon a szakmai napon, amelyen az ország legjobb grillszakácsai mutatták meg a sütés fortélyait a diákoknak.
Papós Zoltán, az iskola szakoktatásvezetője az MTI-nek a laikus számára furcsa óráról elmondta: a nyár közeledtével a szakácstanulóknak el kell sajátítani a szabadban készülő étel mesterfogásait. Ezt pedig ki taníthatná jobban, mint az egyik magyar világbajnok, Dunszt Zsolt.

A világbajnok a távirati iroda kérdésére elmondta: a grillezésnél a legfontosabb a jó parázs. Ezt már több tüzelővel el lehet érni, a hagyományos faszén helyett már préselt faszénbrikettet is lehet kapni, ami talán kicsit drágább, de sokkal tovább izzik megbízhatóan.

A grillételek és a szabadtéri tűzön sütés mindig is közel állt a magyarsághoz, de valahogy az évszázadok során elfelejtettük. Szerencsére az utóbbi időben kezd visszatérni a köztudatba, és egyre többen sütögetnek nyáron a szabadban. Ezt bizonyítja az is, hogy a magyarok szerencsére egyre jobb helyeken szerepelnek a nemzetközi megmérettetéseken.

A mesterek a jövő héten Ausztriába mennek, ahol az Európa-bajnokságon vesz részt több magyar csapat is. Dunszt Zsolt marhahátszínből készülő fogással szerepel majd, amelyhez köretként szarvasgombás burgonyasalátát kínál majd. Az ételt grillezett paprika és sózott tejszín egészíti ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását