2024. május 9. - Gergely

Az V. Janikovszky Éva meseíró pályázat eredménye

Kihirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázat eredményeit pénteken a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. Idén az ország egész területéről érkeztek pályaművek.
2008. május 23. péntek 17:51 - Hírextra

Immár országosan ismertté vált az ötödik alkalommal megrendezett "Az úgy volt…" című, Janikovszky Éváról elnevezett meseíró pályázat, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy idén az ország egész területéről érkeztek pályaművek. Eredeti szándék szerint az első pályázati kiírás budapesti diákoknak szólt. Az érdeklődés azonban olyan mértékű volt, hogy ettől a pályázati megkötéstől el kellett tekinteni - tudatta a távirati irodával a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.

Az idei felhívásra összesen 640 fő küldött be 680 pályaművet. Egy nevező ugyanis több alkotással is részt vehetett a versenyben.
A pályázók a korábbi gyakorlatnak megfelelően két kategóriában indulhattak: I. korcsoport, 6-10 évesek, és a II. korcsoport, 11-16 évesek. Tematikai megkötés nem volt, bármilyen témát választhattak a fiatalok.

Az I. korcsoportban az első díjat Kovács Ráchel nyerte el Az értetlen tigris című írásával. A II. korcsoport első helyezettje Ecseri Anna lett Az irgalmas szamaritánus című munkájával. Ezentúl számos különdíjat, megosztott második és harmadik díjat is adtak át a pénteki ünnepségen. Összesen 34 fiatal kapott elismerést. A legjobb munkák a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárának honlapjára (www.fszek.hu) is felkerülnek majd.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2004-ben indította el a meseíró pályázatot azzal a céllal, hogy tisztelegjen az írónő munkássága előtt, illetve ösztönözze a gyerekek alkotótevékenységét, növelje irodalomszeretetüket.

A szervezők szerint az eddigi jó tapasztalatok és eredmények visszaigazolták az elvárásokat, ezért a pályázatot a jövőben is meghirdetik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását