2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A slágergyáros nálunk is fellép

50 éves jubileumi koncertturnéja alkalmával Budapesten is fellép Paul Anka. Paul Anka augusztus 5-én a Budapest Sportarénában ad koncertet. Paul Anka 1957 óta turnézik, de Magyarországon most jár először. Paul Anka libanoni szülők gyermekeként született K
2008. május 23. péntek 07:51 - Hírextra
Ő írta Tom Jones She’s a Lady című sikerdalát, illetve a legnagyobb Frank Sinatra-slágerré lett My Way angol szövegét is.

1957 óta több mint 120 lemezt játszott fel. Világszerte 15 millió albumot adott el, és kislemezei a Diana, Lonely Boy, és a Having My Baby valamint a White Christmas 10 milliós példányszámban keltek el. Paul Anka a 21. helyet foglalja el minden idők legsikeresebb művészeinek listáján.

Páratlan karrier az övé. Az 50-es évek tinisztárjából vált ünnepelt dalszerzővé. A zenészt 1962 - ben a Longest day című daláért Oscar-díjra jelölték. 1984-ben csillagot kapott a Hollywood-i Hírességek sétányán. 1991-ben megkapta a francia kormánytól a Művészetek és irodalom lovagja díjat. 2002-ben Kanadában, Ottawában április 27-ét kinevezték Paul Anka Napnak. Ugyanebben az évben A turizmus tiszteletbeli Nagykövetévé választották szülőhazájában. 1951 óta több filmben is játszott.

Anka két legújabb albuma a Rock Swings és a Classic Songs, My Way régi slágereket idéz, Paul Anka saját feldolgozásában. A szervezők ígérete szerint a budapesti koncerten a közönség az összes Paul Anka slágert meghallgathatja.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását