2024. május 2. - Zsigmond

Sári Nándor nem örül a helyzetnek

Sári Nándor nem örül a női kajak szakágon belül kialakult helyzetnek, de elfogadja azt, és megpróbálja eredményesen felkészíteni a hozzá fordult versenyzőket. A szakember Fábiánné Rozsnyói Katalin kijelentéseivel nem kíván foglalkozni.
2008. május 22. csütörtök 15:51 - Hírextra
"Mindenféle híresztelés ellenére, nem én csábítottam Kovács Katalint, ez az ő döntése volt. Engem először akkor hívott fel, hogy vállalnám-e a felkészítését, amikor már közölte elhatározását korábbi edzőjével, tehát kedden délután. Természetesen tudtam, hogy ebből feszültség lesz, de nincs olyan ember, aki egy ilyen kvalitású versenyzőnek, mint Kati, nemet mondott volna" - mondta az MTI érdeklődésére Sári.

Szerdán a 23-szoros világbajnok Kovács két korábbi társa, a K-2 500 m-en friss Európa-bajnok Kozák Danuta és Szabó Gabriella is úgy döntött, távozik Fábiánné csoportjából és Sárihoz csatlakozik. Ezzel kapcsolatban a szakember elismerte, hogy a két fiatal kajakos előbb egyezetett vele. Arról a hírről, hogy esetleg a Szolnokon maradt további versenyzők - többek között Paksy Tímea és Benedek Dalma - is nála folytatnák a felkészülésüket, még nem hallott, mint mondja, ez egyelőre még szóba sem került.

Sári korábban női vonalon még nem foglalkozott ilyen szintű versenyzőkkel, jelenleg is a férfi kajakosokat, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt, a világbajnok Kucsera Gábort, valamint az Európa-bajnok Benkő Zoltánt edzi.

"Össze tudom egyeztetni a két csoport munkáját, hiszen a fiúknak és a lányoknak egyszerre is tudok edzést vezényelni, ez nem probléma. Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy Kovács egyesbeli és az ötkarikás címvédő Kovács, Janics duó párosbeli eredménye nem az én érdemem lesz, én ezen csak veszíthetek. Az én munkám gyümölcsét, ha lesz, a négyes teljesítménye hozza majd, hiszen a Kovács, Janics, Kozák, Szabó egységet pénteken kezdjük el összerakni, hogy milyen eredménnyel, még nem tudom" - fogalmazott.

Fábiánné sértő kijelentéseire Sári nem kívánt reagálni - "nem akarok sárdobálásba kezdeni" -, mint mondta, az elhangzottak Fábiánnét minősítik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bujtor
2008. május 23. 11:09
Tessék már tudomásul (venni,irigyek!) a Kati Néni ,a világ legjobb kajak edzője.Hallod Kovács Kati!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását