2024. április 25. - Márk

Salakmotor: favoritok vagyunk

A most először Ferjan Matejt is a soraiban tudó magyar válogatott győzelmi esélyekkel várja a vasárnapi, Miskolcon sorra kerülő salakmotoros csapat-világbajnoki selejtezőt.
2008. május 22. csütörtök 15:54 - Hírextra
A kvalifikációs viadalon Ferjan mellett Szatmári László, Magosi Norbert, Tabaka József és Tihanyi Sándor alkotja az együttest, amelynek az Egyesület Államok, Lettország és Németország csapata lesz az ellenfele a világkupába jutást jelentő első helyért.

Az előzetes vélekedések alapján a győzelemre az amerikaiaknak, a németeknek és a magyaroknak szinte egyforma esélyük van. A hazaiak dolgát azonban megkönnyíti, hogy a tengerentúliaknál a Grand Prix-menő Greg Hancock és a korábbi világbajnok, Billy Hamill is kikerült a csapatból, helyükre pedig fiatal pilótákat neveztek.

"Nagyon vártam már, hogy bemutatkozhassam a magyar válogatottban, külön öröm számomra, hogy ezt hazai pályán, Miskolcon tehetem meg. Véleményem szerint ha a csapatunkból mindenki tudásához méltóan húzza a gázt, biztosan megszerezzük az első helyet - nyilatkozta Ferjan. - Szerintem a fiatal tehetségekből álló németekkel leszünk harcban a győzelemért, de ki kell tudnunk használni a hazai pálya előnyét. Remélem, nagyban hozzá tudok járulni ahhoz, hogy bejussunk a világkupába és szerepelhessünk a világ legjobb nyolc csapata között."

összeállítások:


Magyarország:
Ferjan Matej, Magosi Norbert, Szatmári László, Tabaka József, Tihanyi Sándor

Németország:
Martin Smolinski, Richard Speiser, Tobias Kroner, Kevin Wölbert, Christian Hefenbrock

Lettország:
Andrejs Korolovs, Kasts Poudzuks, Jevgenijs Petuhovs, Vjaceslavs Giruckis, Leonids Paura

Egyesült Államok:
Billy Janniro, Ryan Fisher, Shaun Harmatiuk, Kenny Ingalls, Tommy Hedden
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását