2024. április 28. - Valéria

Örül a NEK a kinyírt kórháztörvénynek

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) üdvözli az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény hatályon kívül helyezését - mondta el a NEK soros ülése után tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón Éger István levezető elnök.
2008. május 22. csütörtök 16:50 - Hírextra
A NEK szerint azonban nem elegendő csak a törvény hatályon kívül helyezése, a dokumentumhoz, illetve a kialakítani kívánt biztosítási rendszerhez szorosan kapcsolódó jogszabályokat is vissza kell vonni - tette hozzá a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Beszámolt arról is, a NEK kidolgozta azt a cselekvési tervét, amely ahhoz szükséges, hogy az egészségbiztosítást új alapokra lehessen helyezni. Ezek közül Éger István kiemelte, hogy mindenképpen mérleget kell készíteni az ágazat elmúlt két évéről, meg kell erősíteni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat és a megyei pénztárakat, valamint szükséges egy parlamenti társadalombiztosítási állandó bizottság létrehozása.

Határozatában a NEK felszólítja a döntéshozókat: az egészségügyi ágazatban kialakult munkaerőhiány orvoslására azonnal tegyenek hathatós intézkedéseket.

A kerekasztal visszautasítja, hogy az Egészségügyi Minisztérium honlapján még mindig olvasható "Az egészségügyi reform két éve" című dokumentum - mondta Éger István.

A dokumentumban feltüntetett eredmények nagy része még az MSZP-s tárcavezetők nevéhez fűződnek, és a közléssel ellentétben az elmúlt két évben nem eredmények, hanem károk keletkeztek - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását