2024. május 14. - Bonifác

Nehézkesek az uniós pályázatok

Uniós pályázaton nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat - közölte Ódor Ferenc (Fidesz) elnök csütörtöki, miskolci sajtótájékoztatóján, hozzátéve: örül ennek, ugyanakkor a pályázati rendszer nehézkes működése miatt elkeseredett.
2008. május 22. csütörtök 16:47 - Hírextra
A megyei önkormányzat által az úgynevezett utólagos akadálymentesítésre beadott öt pályázat mindegyike nyert, 100 millió forintot költhetnek akadálymentesítésre szociális, gyermekvédelmi, gyógypedagógiai, egészségügyi intézményekben, ennek örülni kell - mondta Ódor Ferenc, kiemelve azt is: az önkormányzati önrész mindösszesen 5-10 százalék, ezt pedig teljesíteni tudják.

A fideszes politikus azt viszont nehezményezte, hogy igen sok idő - csaknem másfél év - telt el a pályázat kiírása, elbírálása, eredményhirdetése között.

Az önkormányzati költségvetésnél ezért ezt nem lehet tervezni, a közbeszerzési eljárást követően az oktatási intézményekben csak az év végére, a jövő év elejére lehet elkészülni az akadálymentesítéssel, ráadásul banki hiteleket kell felvenni az utólagos finanszírozás miatt - mondta.

Ildomos lenne, ha a nyertes pályázatok a megítélt összegnek legalább a felét hamarabb megkapnák, és így szerződést lehetne kötni a kivitelezőkkel - tette hozzá.

Ódor Ferenc megjegyezte azt is: a regionális operatív pályázatokra az észak-magyarországi térség három megyéje - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád - összességében 1024 pályázatot nyújtott be 126,5 milliárd forint támogatási értékben, összesen 29 pályázat kapott kevesebb mint 365 millió forintot.

Ennek is örülni kell - hangoztatta, hozzátéve: az észak-alföldi régióból 994 pályáztak 184 milliárd forintra, ott 148 pályázatot támogatnak, mintegy 7,3 milliárd forinttal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását