2024. május 12. - Pongrác

Kati néni nem ment el az elnökségire

Fábiánné Rozsnyói Katalin szakágvezető nem jelent meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségének szerdai ülésén, amelyen éppen a női kajak szakág kérdései voltak napirenden.
2008. május 22. csütörtök 06:31 - Hírextra

A rendkívüli tanácskozást eredetileg azzal a céllal hívták össze, hogy a trénert valamilyen módon kibékítsék volt tanítványával, a csoportjából tavaly tavasszal távozott, kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasával, akinek az elnökség korábbi állásfoglalása szerint helye van a magyar válogatottban.

Kedden aztán Kovács Katalin, Janics ötkarikás bajnok párostársa is szakított Fábiánnéval, ezzel az ülés témája megváltozott.

Az elnökség foglalkozott a kialakult helyzettel és több határozatot is hozott:
"1. a válogatási elveket semmilyen személyes ambíció miatt nem változtatja meg,
2. a júniusban kezdődő olimpiai válogatás eredményei alapján Angyal Zoltán szövetségi kapitánynak továbbra is lehetőséget ad arra, hogy – az edzőkkel konzultálva – javaslatot tegyen a legjobb egységek kialakítására,
3. az elnökség felszólítja a szövetségi kapitányt, hogy vizsgálja meg, Kovács Katalin edzőváltása után (a versenyző Sári Nándornál folytatja) milyen erőforrásokra, személyi és anyagi feltételekre van szükség a sikeres olimpiai szereplés érdekében.

A szövetség célja, hogy valamennyi szakágban egyenlő, egyszersmind kiváló feltételek között készülhessenek az egyes műhelyekhez tartozó edzők és versenyzők" - áll a szövetség MTI-hez eljuttatott közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását