2024. május 3. - Tímea, Irma

A Skoda ismét hivatalos főtámogató

A kanadai világbajnokság a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF), valamint a Cseh Jégkorong-szövetség alapításának 100. jubileumi évére esik
2008. május 16. péntek 13:22 - Hírextra
A Skoda immár 16. egymást követő alkalommal szerepel az idén Kanadában megrendezésre kerülő A-csoportos jégkorong-világbajnokság "Hivatalos főtámogatójaként". A sportvilágbajnokságok tartós főszponzorálásának tekintetében ez abszolút rekordnak számít - amellyel a Škoda tavaly a GUINNESS Rekordok Könyvébe is bekerülhetett.

Első ízben ad otthont a jégkorong-világbajnokságnak a sportág szülőhazája, míg a Škoda modelljei legújabb történetük során szimbolikusan először érkeznek kanadai földre, s mindjárt az A-csoportos jégkorong-világbajnokság hivatalos járműveiként. A 45 ezüstfényezésű hivatalos járműből álló flotta a Roomster Scout, az Octavia és Octavia Combi modellekből áll, köztük a René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong-szövetség elnöke számára biztosított RS változattal. A kanadai világbajnokság mindemellett a legújabb Škoda Superb televíziós világpremierjeként is szolgál. Quebec és Halifax jégkorong-arénáiban a palánk mögötti, s a televíziós kamerák látószögébe eső sarkokban két-két Superb modellt állítanak majd ki.

A Škoda a kanadai világbajnokság során is - immár hagyományosan - a cseh és a szlovák válogatott hivatalos partnereként is szerepel, de a Škoda emblémája ezen tornán az orosz válogatott mezein és sisakjain is megjelenik majd. "Ez több mint szimbolikus számunkra - kommentálta Martin Lauer, a vállalat kommunikációs igazgatója, s azt is elárulta, miért: "Oroszország egyik legjelentősebb piacunkká vált, a hatalmas növekedési lehetőségek földje. Tavaly a kalugai régióban beindítottuk a Škoda modellek összeszerelését. Oroszország emellett jégkorong-nagyhatalom, egyben a cseh válogatott régi nagy sportbéli vetélytársa.

A kanadai világbajnokság egyébként a Škoda sokéves partnerei, a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF), valamint a Cseh Jégkorong-szövetség alapításának 100. jubileumi évére esik. A Škoda immár 1992 óta az IIHF partnere, amikor a Škoda modelljei még az akkori Csehszlovákiában első alkalommal mutatkozhattak be hivatalos VB-járművekként. A következő évben a vállalat már a teljes IIHF-világbajnokság hivatalos főtámogatójává vált. A Škoda szintén 1992 óta a cseh jégkorong-válogatott partnere.

Martin Lauer a jégkorongszezon csúcspontja előtt hangsúlyozta: "Az egyre közeledő IIHF-világbajnokság ismét a legjobbak erőpróbája lesz. A Škoda márka illetve modelljei, valamint a jégkorong sportág számára egyaránt további sikereket kívánunk. E kapcsolat a világ leggyorsabb csapatsportágával a márka és termékei számára megjelenésük illetve ismertségük tekintetében egyaránt hosszú távú előnyöket kínál, ami e pozitív imázzsal együtt a Škoda kiváló eredményeinek fontos előfeltétele. Megtiszteltetés számunkra modelljeinket a jégkorong szülőhazájában bemutatni, és kívánjuk, győzzön a legjobb!"
Forrás: Híradó.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását