2024. május 7. - Gizella

Indul a mobilos jegyértékesítés

Koncert-, mozi-, színház- és fesztiváljegyek vásárlását teszi lehetővé mobiltelefonnal a skóciai székhelyű Mobiqa vállalat és a Ticketportal együttműködése, amelyről a két cég vezetői csütörtökön számoltak be a sajtó képviselőinek.
2008. május 22. csütörtök 17:30 - Hírextra
A mobiltelefonos jegyértékesítés a Whitesnake együttes július 21-i, Petőfi Csarnokban tartandó koncertjével debütál Magyarországon hétfőtől, de lehet majd ilyen módon belépőt váltani a Lake of Tears és a Ministry fellépéseire is - mondta el az MTI kérdésére Rákász István, a Ticketportal pr-menedzsere.

Nick Rankin, a Mobiqa ügyvezetője arról számolt be, hogy a mobiljegy valójában egyedi vonalkód, amelyet a vásárló sms-ben kap meg a mobiltelefonjára.

A rendezvényre való beléptetéskor a mobiltelefonon látható vonalkódot beszkennelik, így azonosítják, érvényesítik a belépőt. Mivel az érvényesített vonalkód még egyszer nem olvasható be, a rendszer biztonságosabb a papíralapú, hagyományos beléptetésnél, s a jegyüzérek dolgát is megnehezíti - jegyezte meg Nick Rankin.

Hozzátette: a rendszer minden típusú mobiltelefonra képes a kódot elküldeni. A jegyek a Ticketportal weboldalán rendelhetők online fizetés mellett.

Rákász István az MTI-nek kifejtette: a mobiltelefonos jegyvásárláshoz be kell jelentkezniük az érdeklődőknek a Ticketportal rendszerébe, az sms-jegyet a kézbesítési módok között lehet majd kiválasztani. Ebben az esetben a vásárlónak meg kell adnia mobiltelefonjának gyártóját és típusát, majd néhány percen belül megkapja sms-ben a belépésre jogosító vonalkódot - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását