2024. május 6. - Ivett, Frida

Kati néni szerint manipulálnak

Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint az, hogy Kovács Katalin kedden délután bejelentette, távozik a csoportjából, egy folyamat része volt, s ez a folyamat Janics Natasa tavaly tavaszi hasonló lépésével kezdődött.
2008. május 21. szerda 10:20 - Hírextra
"Nem gondoltam volna, hogy egy tanítványom, aki 13 éve velem dolgozott és irányításommal olimpiai bajnokságot és 23 világbajnoki címet nyert, 90 nappal az ötkarikás játékok előtt ilyen lépésre szánja el magát, és ezzel vállalja, hogy esetleg itthon marad" - mondta a Magyar Televízióban, a Napkeltében a sikeredző.

"Eddig nem volt szokás, hogy a versenyzők diktálnak és a szövetség vezetősége, valamint a szövetségi kapitány erre még rá is bólint. Ez a folyamat Janics távozásával kezdődött, számítottam rá, hogy más embereket is addig manipulálnak majd, amíg ők is így döntenek."

A tréner elárulta, hogy Kovácson napok óta látszott a feszültség, szerinte lelkiismeret-furdalása volt távozási szándéka miatt, és mint fogalmazott: azt kívánja neki, hogy amíg sportol, legyen is.

"Nekem nincs" - jelentette ki.

Fábiánné arról is beszélt, hogy férje, az olimpiai bajnok kajakos Fábián László a történtek hatására azt kérte tőle, hagyja abba az edzősködést, de ő elhatározta, hogy amit elkezdett, végigcsinálja. Csoportjába tartozik többek között a vasárnap zárult milánói Eb-n győztes Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Fazekas Krisztina és Keresztesi Alexandra.

Arra a kérdésre, hogy Kovács mivel indokolta elhatározását, az edző azt felelte, a versenyző nem érezte jól magát a csoportban, nem találta a hangot a fiatalabb társakkal, akiktől eltávolodott.

"Tisztelem és becsülöm Kovács Katalint, de szerintem csak egyszer volt őszinte hozzám, tegnap délután. Azt mondta, hogy nem bízik bennem és a lányokban" - mondta, hozzátéve, hogy véleménye szerint a szövetség vezetősége is hibás a kialakult helyzetben.

Kovács Katalin az eddig férfi kajakosokkal foglalkozó Sári Nándorral folytatja felkészülését, a szakember versenyzője többek között Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor.

"Szégyenletes a választása, az új trénere nem méltó arra, hogy kiejtsem a nevét" - fogalmazott ezzel kapcsolatban Fábiánné.

Arra a kérdésre, hogy szerinte ki nyeri majd K-1 500 m-en a válogatókat és ezáltal ki képviseli Magyarországot Pekingben, nem adott egyértelmű választ, de férje ezt megtette helyette.

"Kovács Kati nagyszerűen fel van készítve és nagyon jó formában van, nem kétséges, hogy ő lesz a befutó. Nincs az a sarlatán edző, aki ennyi idő alatt le tudná rontani az állapotát" - mondta Fábián László.

Az MTI szerette volna megtudni Kovács álláspontját is az üggyel kapcsolatban, de ő éppen első edzésén vesz részt Szegeden.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását