2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Tuvshinbayar dúsgazdag ember lett

Augusztus 14-én Naidan Tuvshinbayar (a képen) megnyerte a 100 kilogrammos dzsúdósok küzdelmeit Pekingben, s ezzel megszerezte Mongólia sporttörténetének első olimpiai aranyérmét.
2008. szeptember 8. hétfő 11:20 - Hírextra
A nagy sikert természetesen nagy ünneplés követte a mongol fővárosban, Ulanbatorban, Tuvshinbayar azon nyomban megkapta a Munka érdemrendet, ám az anyagi jutalmazásáról akkor mér nem esett szó, arról ugyanis előzetesen nem hozott határozatot a nagy mongol népi tanács.

Nos, a mongol kormány nem volt szűkmarkú a két arany- és két ezüstéremmel zárt pekingi olimpia után: a két győztesnek – a dzsúdós Tuvshinbayarnak és az ökölvívó Badar-Ugan Enkhbatnak – fejenként 100 ezer dollárt (cirka 16 millió forintot) juttatnak. Mindez azonban aprópénz ahhoz képest, amivel az első mongol olimpiai bajnokot elhalmozzák a szponzorok!

A pekingi arany szó szerint aranyat ér, Tuvshinbayar öt kiló színtiszta aranyat kap érte. Persze, amellett, hogy a felajánlásokból összegűlt neki csaknem három millió dollár (majd fél milliárd forint!), 16 lakás és kilenc márkás személyautó. Mesés vagyon!

Naidan mindezeken felül megkapta a 99-999-999-es telefonszámot is, Mongóliában ugyanis a 9-es a szerencseszám.
Forrás: xlsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását