2024. április 25. - Márk

Hiányos Fónagy emlékezete a kormányszóvívő szerint

A Fidesz szerint a kormány képtelen arra, hogy megfékezze a jelenleg tapasztalható áremelkedési spirált, hogy megvédje a családokat az áremelések negatív hatásaitól - mondta Fónagy János, a párt szakpolitikusa szerdán, Budapesten.
2008. május 21. szerda 20:00 - Hírextra

Budai Bernadett kormányszóvivő szerint a Fidesz felelőtlen ellenzéki magatartása és szakmai programjának hiánya magyarázhatja csak, hogy Fónagy János a családokat riogatva úgy csinál, mintha a kormánynak bármilyen befolyása lenne a világpiaci folyamatokra.

Hozzátette: hiányos a fideszes képviselő emlékezete, amikor arra hivatkozik, hogy ők két és fél évig nem emelték az üzemanyagok jövedéki adóját, a szocialisták ugyanis 2002 júniusa óta szintén nem emeltek ezen.

A kormányszóvivő az MTI-nek azt mondta, Fónagy János figyelmen kívül hagyja azt is, hogy növekszik az életszínvonal, amelynek köszönhetően az idei első negyedévben több mint 410 liter üzemanyagot vásárolhattak az átlagkeresetűek, szemben a 2000-es benzinár-csúccsal, amikor 254 litert tudott vásárolni egy átlagos keresetű ember.

Budai Bernadett kitért arra, a Fidesz szintén figyelmen kívül hagyja, hogy minden beavatkozás a piaci folyamatokba valamennyi adófizető terheit növeli: a kabinet éppen azért vezette be tavaly a szociális alapú gázártámogatás rendszerét, amely a szociális helyzetet figyelembe véve azoknak adja a legnagyobb támogatást, akik arra leginkább rászorulnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását