2024. április 20. - Tivadar

A kormány nem tudja megfékezni az áremelési spirált

A Fidesz szerint a kormány képtelen arra, hogy megfékezze a jelenleg tapasztalható áremelkedési spirált, hogy megvédje a családokat az áremelések negatív hatásaitól - mondta Fónagy János, a párt szakpolitikusa szerdán, Budapesten.
2008. május 21. szerda 13:09 - Hírextra
Hozzátette: ebben a helyzetben a kormánynak az lenne a feladata, hogy megvédje az áremelések "drámai" hatásától az egyre nehezebb körülmények között élő családokat, ám erre képtelen.
"A kisebbségi kormány jól látható módon alkalmatlan erre a feladatra" - fogalmazott.

Mint Fónagy János elmondta, végleg bebizonyosodott, hogy a korábbi határozott ígéretekkel szemben nyáron tíz százalékot meghaladó gázáremelés lesz, ami újabb áremeléseket fog eredményezni. A politikus erre példaként a távhő árának várható legalább öt százalékos emelését említette. Hozzátette: a hírek szerint az áram árát is három százalékkal emelik, ami szintén tovább fog gyűrűzni más termékek árába. Az üzemanyag ára pedig már rekordokat dönt, ami szintén áremelési hullámot fog eredményezni.

Emlékeztetett: a Fidesz múlt héten jelentette be, hogy az üzemanyag áremelés miatt a fuvarozó szervezetekkel tárgyalást kezdeményez a megoldás érdekében. Mint mondta, hétfőn értesültek arról, hogy a kormány is hasonló egyeztetéseket kezdeményezett, "vélhetően a Fidesz javaslatának generálásaként". Mi ezeket a tárgyalásokat nem kívánjuk megzavarni, nem kívánunk párhuzamos tárgyalásokkal lehetőséget adni a kormánynak, hogy "minket okoljon - szokásának megfelelően - saját gazdasági balfogásaiért" - mondta a politikus.

Fónagy János a helyzet megoldásával kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a polgári kormány idején bekövetkezett drasztikus benzináremelés miatt akkor az Orbán-kormány kettő és fél évig nem emelte az üzemanyagok jövedéki adóját.

"Igen is van lehetősége a mindenkori kormánynak arra, hogy ezen a területen lépjen" - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását