2024. május 10. - Ármin, Pálma

A Beatles megalakulásának oka

Ringo Starrnak meggyőződése, hogy a kötelező katonai szolgálat eltörlése Nagy-Britanniában áldásos hatással volt a Beatles születésére.
2008. május 21. szerda 09:01 - Hírextra

"Mi voltunk az első generáció, amelynek nem kellett, ha akarta, ha nem, a hadseregben szolgálnia. Az utolsó sorozáskor engem nem hívtak be tíz hónapra, így zenészekké válhattunk" - nyilatkozta a Gombafejűek egykori dobosa az On The Record című amerikai tv-showban.

A hőskorra visszaemlékezve Ringo azt is elmondta, hogy abban az időben lényegesebb volt valamilyen hangszerrel rendelkezni, mint zenésznek lenni. "Nem volt muszáj zenélni tudni. Én valójában nem is tudtam dobolni, de volt egy dobom. Őszintén szólva nem volt ritmusérzékem, sebesen ütöttem a dobokat és kész. Így kezdtem" - vallotta be a veterán muzsikus.

A Beatles legendáját ma már senki sem kérdőjelezi meg, és továbbélésének újabb bizonyítéka, hogy a májusi londoni kertészeti vásáron, a Chelsea Flower Show-n egy pszichedelikus kertet szenteltek az öt éve elhunyt George Harrison emlékének Élettől életig (From Life To Life) címmel. A kezdeményezők a vásár szervezői voltak Oliviával, Harrison özvegyével, a Material World jótékonysági alapítvány elnökével egyetemben. George ugyanis szenvedélyes kertészkedő volt.

Egy hatalmas kristály napkorong idézi fel a zenészt, amelyre spirálvonalban írták fel leghíresebb dalainak címeit. A Napot növények és virágok veszik körül és George életét is rekonstruálták: az 1960-as a legszínesebb kombinációjú virágágyásokkal, míg a későbbi, csendesebb korszakot zöld gyeppel és fehér nyírfacsemetékkel illusztrálták, spirituális útkeresését pedig egy keskeny patak illusztrálja, körülötte illatos fehér és piros virágokkal. (www.rhs.org.uk/chelsea/2008/show/from-life-to-life.asp).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását