2024. május 9. - Gergely

100 milliós pályázat vidéki könnyűzenei kluboknak

Összesen 100 millió forint értékben írt ki pályázatot a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) vidéki könnyűzenei klubkoncertek és a vidéki könnyűzenei klubok infrastrukturális támogatására - tájékoztatta az Oktatási és Kulturális Minis
2008. május 21. szerda 14:39 - Hírextra
Az OKM által működtetett PANKKK 2005 óta támogatja a vidéki könnyűzenei klubéletet. Az elmúlt három év tapasztalata alapján idén a programkínálat bővítése mellett a promóciós tevékenység és a technikai háttér fejlesztése is előtérbe kerül.

A vidéki könnyűzenei klubkoncertek támogatására kiírt pályázaton összesen 70 millió forintot osztanak szét az élőzenei koncerteket szervező és befogadó vidéki ifjúsági klubok között, míg infrastrukturális fejlesztésre 30 millió forintot fordítanak.

A koncertek támogatására pályázhatnak könnyűzenei klubokat működtető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, non-profit szervezetek, közművelődési intézmények. A tájékoztatás szerint egy pályázó legfeljebb 4 millió forintos támogatásban részesülhet; ezt az összeget a nyertesek a zenekarok tiszteletdíjára, szerzői jogdíjra és promóciós költségekre is költhetik.

Az OKM közlése szerint a program célja, hogy bővítse a vidéken élő fiatalok kulturális programlehetőségeit, s ezzel együtt új, hangsúlyozottan élő koncertezési lehetőségeket nyújtson az amatőr és kevésbé populáris hazai könnyűzenei produkciók számára.

A vidéki könnyűzenei klubok infrastrukturális támogatására szánt 30 millió forintos keretből a PANKKK pályázónként legfeljebb 2 millió forintot ítélhet oda, az összeget hang- és fénytechnika vásárlására, zenekari öltözők kialakítására lehet felhasználni. A kiírásra kizárólag olyan klubok jelentkezhetnek, amelyek pályáznak a vidéki klubkoncertek támogatására is.

Mindkét pályázatra június 23-ig lehet jelentkezni; a részletes kiírás a www.pankkk.hu oldalon olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását