2024. április 29. - Péter

Brüsszelbe kapott meghívást a magyar társulat

Harmadik alkalommal kapott meghívást Pintér Béla és társulata a nemzetközi kortárs előadóművészetek brüsszeli fesztiváljára, a neves Kunstenfestivaldesarts-ra. Az együttes hétfőtől péntekig öt alkalommal lép fel Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Örd
2008. május 20. kedd 07:36 - Hírextra

Mint közleményéből kiderül, Pintér Béla együttese korábban a Parasztopera és Az anyám orra című produkcióival vendégszerepelt nagy sikerrel a belga fővárosban, ahol több mint három héten át a kortárs előadóművészeteké a főszerep.

Idén olyan kiemelkedő színházi alkotók mellett léphetnek fel, mint például Heiner Goebbels vagy a Rimini Protokoll - mutatott rá a sajtóreferens.

A 2007 októberében bemutatott, Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög című darab a Szegedi Hittudományi Egyetem egy másodéves hallgatójáról szól, aki meglátja az emberiség jövőjét.

Látomása szerint az "ipszilon kromoszóma jelenség" következtében a férfiak száma drasztikusan csökken, így száz éven belül minden jelentős pozíciót nők foglalnak majd el. Végül Egyiptomban egy négyezer éves, óhéber cserépdarabot találnak, melyen nőnemben olvasható Isten neve.

A főhős egyetemista, Máté Edina megosztja tapasztalatait néhány emberrel, akik teljesen félreértik, így őrültekházába kerül. Sorsa egyre több hasonlóságot mutat egy kétezer évvel ezelőtti "zsidó szekta" alapítójának életútjával - olvasható a darabról szóló ismertetőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását