2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A németek nyernek, vagy a halálcsoport tagjai Koeman szerint

Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Németország nyer, vagy a halálcsoportban szereplő olasz, francia, holland versenyfutás továbbjutói közül kerül ki az aranyérmes a június 7-én kezdődő osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-
2008. május 20. kedd 11:41 - Hírextra

"A németeknek nagyon jó csapatuk van, velük véleményem szerint csak a halálcsoportból továbbjutók vehetik fel a versenyt" - mondta Koeman az MTI-nek. "Erősek a portugálok is, akikre külön figyelek a világbajnoki selejtezők miatt, hiszen egy csoportba kerültünk velük, de nem érzem úgy, hogy képesek lennének megismételni a négy évvel ezelőtti bravúrt, és újra eljutni a döntőig. Ugyanez a véleményem a görögökről is. Óriási meglepetés volt, hogy 2004-ben nyertek, nem tudom elképzelni, hogy megismételjék ezt a sikert. Most már mindenki komolyan veszi őket, és ha az első perctől figyelnek rájuk, akkor nem jutnak el a döntőig, nagyon sok náluk erősebb csapat van a mezőnyben."

Koeman játékosként tagja volt az 1988-ban Európa-bajnokságot nyert holland válogatottnak.
"Ahhoz, hogy egy válogatott Eb-t nyerjen, nem elég, ha jó játékosokkal rendelkezik. Nagyon fontos a csapategység. Nálunk voltak kiemelkedő képességű futballisták, de ennél is fontosabb volt, hogy mindenki beállt a sorba, és mindent a csapat érdekeinek rendelt alá. Az sem sértődött meg, aki nem játszott, hanem segítette a többieket. Fantasztikus közösséget alkottunk, és megérdemelten lettünk Európa-bajnokok. A sok sztárt felvonultató csapatoknál a legnehezebb feladat elfogadtatni a cserékkel, hogy nem játszhatnak. Amelyik együttesnél ezt tökéletesen meg tudják oldani, annak nagyon komoly esélyei vannak egy remek eredményre." - mondta Koeman.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását