2024. április 18. - Andrea, Ilma

Tibet és a médiakuratóriumok az Országház előtt

A tervezettnél egy héttel később, május 26-án szavaz a Ház a médiakuratóriumok kiegészítéséről - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság rendkívüli ülése után hétfőn.
2008. május 19. hétfő 15:05 - Hírextra
Bejelentette azt is, hogy az Országgyűlés hétfőn dönt arról, napirendre veszi-e a Kína elítélésről szóló négypárti, ellenzéki indítványt. Ha ez megtörténik, akkor várhatóan szavaznak is róla. Szili Katalin hangsúlyozta, hogy a kormány és az MSZP nem támogatja a javaslatot. Emlékeztetett arra, a házbizottság múlt csütörtöki ülésén a frakciók abban maradtak, hogy az ügyben megvárják a külügyminiszter által kezdeményezett ötpárti egyeztetést.

A diplomáciában nem szokásos kapcsolatrontó intézkedéseket hozni magas szintű látogatás előtt, főleg a több ezer ember munkáját lezáró kínai magyar évad záróeseménye előtt - jegyezte meg.
A házelnök visszautasította az Index hírportál állításait, miszerint a múlt csütörtöki házbizottsági ülésen kikapcsoltatta a képviselők telefonjait, majd a szó szoros értelmében sírva kérlelte őket a javaslat miatt. Hozzátette: elfordul, hogy "jegyzőkönyvön kívül" is váltanak néhány mondatot egy-egy témáról.

A Tibetről szóló határozati javaslatot Balogh Zoltán (Fidesz), Fodor Gábor (SZDSZ), Herényi Károly (MDF), Semjén Zsolt (KDNP) jegyzi. A dokumentumban az Országgyűlés felszólítja a Kínai Népköztársaságot, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközileg elismert emberi jogoknak és vessen véget az erőszaknak, valamint felhívja a magyar kormányt arra, támogassa Peking és a dalai láma között a tárgyalások megkezdését Tibet autonómiájáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását