2024. április 29. - Péter

Személyi kultusz - Türkmenbasi 2.

Óriási emlékmű építését tervezik a türkmén fővárosban: a 45 millió euróba (több mint 11 milliárd forint) kerülő építmény magasabb lesz, mint bármi, amit Saparmurat Niyazov néhai diktátor hivalkodó korszakában építettek - írta hétfőn egy türkmén napilap.
2008. május 19. hétfő 17:48 - Hírextra
A 185 méter magas emlékmű kétszer olyan magas lesz, mint a jelenlegi csúcstartó: az a torony, amelynek tetején arccal a Nap irányába forgó Niyazov-aranyszobor áll. A diktátor szobrát a városközpontból egyébként az egyik külvárosba költöztetik ki.

Az új emlékművet az egész városból lehet majd látni, szobrokkal és vízesésekkel ékesítik - írta a Nyejtralnij Turkmenyisztan, az egyetlen orosz nyelvű türkmén lap. Amióta 2007 elején hatalomra került, Gurbanguly Berdimukhammedov elnök igyekszik a közép-ázsiai országot visszavezetni a nemzetközi közösségbe és több intézkedést is hozott elődje örökségének kisebbítésére.
Az emlékmű alapkőletételén vasárnap az elnök a lap szerint közölte: a létesítmény az új Türkmenisztán jelképe lesz.

Berdimukhammedov azt is hangoztatta, hogy alkotmányos reformokra van szükség. Bejelentette, hogy az alaptörvény módosítását július 1-től vitatják meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását