2024. május 3. - Tímea, Irma

BKV: Pénz a rendőröknek

Fejenként 100 ezer forint jutalmat adott át a Budapesti Rendőr-főkapitányság graffiti-ellenes nyomozócsoport öt munkatársának a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.
2008. május 19. hétfő 17:44 - Hírextra
A közlemény szerint a rendőrök azért részesültek az összesen 500 ezer forintnyi jutalomban, mert munkájuknak köszönhetően sikerült rövid időn belül kézre keríteni az 56-os villamost kisiklató és összefirkáló fiatalokat.

A közlekedési cégre különösen nagy terhet rónak a járművek utasterében és külső burkolatán, illetve az állomásokon keletkező, vandalizmus, graffitik, rongálások által okozott károk. Ezeknek a helyreállítására évente átlagosan 100-120 millió forintot költ a BKV - olvasható a közleményben.
Március 20-án este 21.00 óra után négy fiatal kisiklatta és megrongálta az egyik 56-os jelzésű villamost a Fehérvári úton. A jármű mintegy 60 utast szállított, de személyi sérülés nem történt.
Az esetet követően graffitis cselekmények elemzésére négyfős nyomozócsoport létrehozását rendelte el Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya. A munkacsoport feladatai közé tartozik a nyomozati iratok, hang-, video-, és fényképfelvételek beszerzése és elemzése, valamint a graffitivel kapcsolatos adatgyűjtés. A fiatalokkal szemben közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását