2024. április 19. - Emma

Lovagok Sepsiszentgyörgyön

Díszes középkori ruhájában csöndben drukkoló udvarhölggyel, szájtátva figyelő gyerekekkel, érdeklődő felnőttekkel és unokáikat kísérő, büszke nagyszülőkkel telt meg a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum udvara a hétvégén, amikor a kisújszállási Szaba
2008. május 19. hétfő 16:52 - Hírextra
Fémesen kongtak a férfiakon az egy-másfélmillió forintba kerülő páncélok, amikor a fotósok kereszttüzében, tőrrel vagy karddal a kezükben vívták a harcot az arénában, azaz a múzeum hátsó udvarán. Mint arról a múzeum tájékoztatott, volt kelevézdobás, íjjal való célba lövés és közelharc. Porondmesterként - később harcosként - a magyarországi csoport vezetője, Pádár Gyula Vince avatta be az érdeklődőket a középkori harcmodor rejtelmeibe.

Egy óra multával végre megpihenhettek a fegyverüket és páncéljukat maguk készítő lovagok is, helyüket átadták a legfiatalabbaknak. A gyerekek élvezettel próbálgatták a páncélokat, sisakokat, ők is "vérre menő" csatát imitáltak karddal a kezükben. Mindezt persze a lovagok óvó tekintete közepette, hiszen a harci helyszínt körben többen is védték, vigyázva, nehogy bárki is a céltábla közelébe tévedjen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását