2024. április 29. - Péter

Internetes múzeum nyílt

Nyolc évvel a valóságos átadás előtt a weben nyílt meg az Afro-amerikai Történelem és Kultúra Országos Múzeuma a Smithsonian Institution washingtoni tudományos intézet irányításával.
2007. szeptember 26. szerda 16:12 - Hírextra

Ez a múzeum lesz a James Smithson brit tudós által alapított, majd 1846-ban létrehozott intézet tizenkilencedik múzeuma. A weboldal (nmaahc.si.edu) egyrészt azokat a vándorkiállításokat hivatott reklámozni, amelyeket az elkövetkező években rendeznek, másrészt fel kívánják vele hívni a szponzorok figyelmét az adakozásra, mivel a múzeum létrehozásához szükséges 500 millió dollár még nem áll rendelkezésre.

Egyelőre az épület tervei sincsenek meg, sőt tervezőt sem választottak még, ám a múzeum első igazgatója, Lonnie Bunch azt szeretné, ha a múzeum legalább így virtuálisan bevonulna a köztudatba.

A múzeum weblapját az IBM készítette el, és a számítástechnikai óriáscég szerint ez az első nagyobb múzeum, amely virtuálisanjóval az átadás előtt megkezdte működését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását