2024. április 28. - Valéria

Imával a belpolitikai válság ellen

Imaakciót hirdetett az elhúzódó ukrajnai belpolitikai válság megoldásáért az Ukrán Görög Katolikus Egyház (UGKC). Az UGKC kijev-halicsi nagyérsekségének püspöki szinódusa a hétvégén Ternopilban megtartott soron kívüli ülésén határozott a június 1-ig tartó
2008. május 19. hétfő 16:26 - Hírextra
Az egyházi testület szerint a válság nagyon könnyen és gyorsan megoldható lenne őszinte akarattal és józan ésszel. Azonban a bűnös lélek, az emberi tehetetlenség, a pénzsóvárság és a hatalomvágy igencsak nehézzé, sőt emberileg lehetetlenné teszi a kiút megtalálását, így - a bibliai példákra hagyatkozva - imával kell kérni az Úr segítségét - olvasható egyebek mellett a szinódus által kiadott pásztorlevélben.

Az UGKC püspöki kara arra szólítja fel a híveket, hogy a szentmisék után mondjanak el két fohászt Ukrajnáért, papjait, apácáit pedig huszonnégyórás böjt szervezésére kéri a templomokban, kolostorokban és szemináriumokban.

A görög katolikus egyházi vezetők az imaakció támogatására hívták fel az Ukrajnai Egyházak Országos Tanácsát, a Keresztény Egyházak Ukrajnai Tanácsát és más vallási szervezeteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását