2024. március 19. - József, Bánk

Így kerüld el a cuccaid sérülését költözés közben

Sajnos nem ritka, hogy költözés közben némi kár keletkezik az ember holmijai között. Eltörhet néhány törékeny tárgy, a bútorlapok is megsérülhetnek, de olyan is előfordul, hogy valami úgy eltűnik, hogy nem találod meg többet. A legtöbb ilyen probléma persze kiküszöbölhető lenne – általában a nem megfelelő csomagolás, hanyag bánásmód felel az ilyen esetekért.
2021. november 25. csütörtök 19:06 - HírExtra

Egy költöztető cég Budapest területén jó szolgálatot tehet, ha új otthonod lett. Nemcsak azért, mert segít átvinni az új lakásból a régibe a holmijaidat, hanem azért is, mert ezt szakszerűen teszik, azaz minimalizálhatod a hasonló jellegű veszteségeidet. Persze Te is kellesz ahhoz, hogy ez maradéktalanul megvalósulhasson – de hidd el, nagyon nem mindegy, hogy bánnak a dobozaiddal szállítás közben!

Az első hiba: zsúfolt kisautók

Ha magad próbálod megoldani a költözést, jó eséllyel sokat kell majd fordulnod, hogy sikerüljön minden cuccodat átvinni az új lakásba. Mivel ez plusz idővel és üzemanyag költséggel jár, nyilván igyekszel minél több pakkot berámolni a kocsiba egyszerre, hogy csökkentsd a körök számát. Ennek szokott az lenni a következménye, hogy válogatás nélkül zsúfolod a dobozokat az autódba, így pedig könnyen túl nagy nyomás helyeződhet a törékenyebb, sérülékenyebb tárgyakra. Egy költöztető cég nagy rakterű autóval jön, nem kell annyira zsúfolni a holmikat.

A második hiba: nem jelölöd, mi van a dobozban

Egy doboznyi ruhára értelemszerűen nem kell annyira vigyázni, mint a poharakat, tányérokat rejtő darabokra. Egy ideig talán azt hiheted, megjegyzed, melyik dobozban mi van, de hidd el, végül annyi csomag sorakozik majd egymás mellett, hogy fogalmad sem lesz, melyikbe mit raktál. Írd rá a dobozokra, mit rejtenek, külön emeld ki, ha törékeny, ami benne van! Ezek az infók a kicsomagolásnál is jól jönnek majd.

Harmadik hiba: rossz a csomagolás

A kinyíló dobozokból kiborulnak a cuccok, ez szokott az elsőszámú oka lenni annak, hogy valami úgy eltűnik, hogy meg sem találod később. Erős kartondobozokat használj, és alaposan ragaszd le őket mindenhol, minden irányból, hogy ne tudjanak szállítás közben kinyílni. Ez a költöztetőknek is nagy segítség, de a Te érdeked is, hiszen így biztonságban tudhatod a holmijaidat!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását