2024. március 29. - Auguszta

A lányok futni mentek…

Szinte valamennyien, mert a Flora 20. Női Futónap és Fitneszfesztiválján, szombaton 4100-an álltak a startvonalhoz a városligeti pályán, és 1800-an mozogtak a legnépszerűbb fitnesz edzők vezényletével. Kortól, családi állapottól, a babakocsiban utazó gyer
2008. május 19. hétfő 13:53 - Hírextra
Közismert színésznőink, televíziós műsorvezetőink váltófutásban indultak, s nem is akármilyen eredményekkel büszkélkedhetnek… Nekik, és a Flora márkának köszönhetően a Magyar Szív Egyesület 3 mobil szívállapotfelmérő eszközzel lett gazdagabb.

Jobb programot nem is választhatott volna magának senki ezen a verőfényes, májusi délutánon, minthogy a 20. Flora Női Futónap és Fitneszfesztiválon aktív, minden izmot megmozgató táncos aerobikkal, kangoozásal, futással, gyaloglással, esetleg ezek kombinációjával tegyen szívének egészségéért. S mindezt remek hangulatban: családban, csapatban, barátnőkkel, vagy a nagymamával együtt. A regisztrációnál már kiderült: idén óriási számban, 5 900-an neveztek a hölgyek, tehát egyre többen gondolják úgy, hogy a mozgás az egészséges életmód része, és hogy sétával, futással, kocogással sokat tesznek szívük egészségéért.

Míg az 56-osok terén a fitnesz szerelmeseinek Hornyák Ádám, Szabó Péter, Tatarek Rezső, Katus Attila, Borsodi Balázs, Lencsés Rita és Szalka Andi diktálta az ütemet, addig az Olof Palme sétányon bemelegítés után indult el az első, 3,3 km-es gyalogló szám. Itt még az sem jelenthetett akadályt, ha a résztvevő eddig nem gyakorolta a járás műfaját: a legkisebbeket babakocsiban tolták végig a távon az anyukák. A gyaloglás után következett a legnagyobb figyelmet kiváltó 3x1,5 km-es váltófutás szám, ahol a rajtvonalnál Csomor Csilla, Létay Dóra, Sarka Kata, Südi Iringó és Erdőhegyi Brigitta is ott volt a versenyzők között. Az ismert színésznők nemes célért futották végig a nem is olyan rövidtávot: sikerüknek, részvételüknek köszönhetően, a Flora márka jóvoltából a Magyar Szív Egyesület most 3 darab modern, mobil szívállapot-felmérő eszközzel lett gazdagabb. Csomor Csilla a verseny után mesélte el, mennyire fontosnak tartja az ilyen jellegű megmozdulásokat, a tömegsportot, hiszen így még többekhez jut el az egészséges életmód fontosságának gondolata. S ha a híradásokból az derül ki, hogy a mozgás jókedvet, mosolyt, egészséges fáradtságot okoz, hogy a 3-4 éves gyerekektől kezdve a 70-en felüliek is tehetnek aktívan saját egészségükért - jövőre még többen csatlakoznak a Flora női futónapjához.

Mellesleg néhány jókedvű fiú is úgy gondolta, hogy versenyen kívül, részvételével erősíti a gyengébbik nemet, ezért színes parókában és szoknyában "észrevétlenül", kedélyesen kocogták végig a távot… A rendezvényen sok más program mellett a Flora Egészség Udvarban ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők, és kipróbálhatták a sport egy egészen új formáját: a Nintendo Wii segítségével teniszezhettek, aerobikozhattak vagy jógázhattak a vállalkozó kedvű lányok.

A futónap résztvevői a Flora márka filozófiáját erősítették, miszerint kis lépésekkel is sokat tehetünk szívünk egészségéért, a mozgásnak, a sportolásnak mindennapi életünk részévé kell válnia. Remek együttlét volt, jövőre folytatjuk!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását