2024. május 5. - Györgyi

Societas lett a Fiatal Baloldalból

Megalakult az új baloldali ifjúsági szervezet, a Societas szombaton - olvasható az MSZP honlapján. A Fiatal Baloldal szombaton megkezdődött kétnapos tisztújító kongresszusán döntöttek a jogutód nélküli feloszlatásról, és egy új szervezet létrehozásáról, e
2008. május 18. vasárnap 09:10 - Hírextra

Varga László az mszp.hu-nak elmondta: a Fiatal Baloldal kongresszusán a küldöttek döntöttek egy új, nyitott baloldali ifjúsági szervezet létrehozásáról.

A Societas alakuló ülése után a helyi és megyei szervezeteknek mintegy két és fél hónap áll majd rendelkezésére, hogy megtartsák alakuló ülésüket és létrehozzák a helyi szervezeteket. A Societas ezt követően, várhatóan nyár végén újabb kongresszust tart majd, ahol a jelenlegi egyszerűsített, a bejegyzést megkönnyítő alapszabálynál összetettebb dokumentumot fogalmaznak majd meg. Ennek mellékleteként a szervezet tisztaságának, korrektségének és nyitottságának érdekében etikai és fegyelmi szabályzatot fogadnak majd el.

Varga László hangsúlyozta: nem igazak azok a sajtóértesülések, amelyek szerint a küldöttgyűlésről előzetes bejelentés nélkül távol maradtak volna vezető politikusok. Az elnök kijelentette, hogy a baloldal prominens személyiségei az ifjúsági szervezet vezetőségének kifejezett kérésére és előzetes egyeztetés után döntöttek úgy, hogy nem jelennek meg a kongresszuson, hogy jelenlétükkel semmilyen irányba ne befolyásolják a vita menetét.

A kongresszuson vasárnap részletes vita után, Iránytű címmel új programot fogalmaznak majd meg. Ennek részleteiről és a hétvége eseményeiről délután három órakor részletesen tájékoztatják a sajtót - olvasható az mszp.hu honlapon.

Az MTI tudósítása szerint a résztvevők közül többen is jó hangulatúnak minősítették a kongresszust, de elmondták, hogy nem kevés félelem is van a résztvevők körében. Félelem elsősorban amiatt van, hogy képes lesz-e megszabadulni az új szervezet a volt alelnök, a csalás miatt letartóztatott Zuschlag János nevétől és "örökségétől".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását