2024. május 21. - Konstantin

Áll a forgalom a tiszabecs-tiszaújlaki határállomáson

Ukrán állampolgárok tiltakozó blokádja miatt áll a forgalom a Tiszabecs és Tiszaújlak közötti magyar-ukrán határállomáson - közölte Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője szerdán délután az MTI-vel.
2010. február 3. szerda 18:40 - HírExtra
A tiltakozók az ukrán oldalon vonták blokád alá az átkelőhelyet, s a ki- és belépő forgalom egyaránt szünetel - mondta a rendőr főhadnagy.
Hozzátette, az ukrán állampolgárok amiatt tiltakoznak, hogy január 31. óta megszigorították annak ellenőrzését: kilencven napnál többet csak speciális vízummal tartózkodhatnak a külföldiek Magyarországon.

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint magyar oldalon új informatikai rendszer tartja nyilván, hogy a külföldiek hány napot töltöttek el a legutóbbi fél évben az országban. Azt, aki az engedélyezett kilencvennapos keretet már felhasználta, a határrendészek nem léptetik be Magyarország területére, még akkor sem, ha érvényes a turistavízuma.

Fedor Rita kiemelte: a korlátozás érvényes a kishatár-átlépési engedéllyel rendelkezőkre is.
A munkavégzési, a tanulmányi, vagy egyéb hivatalos céllal 90 napnál hosszabb időt Magyarországon tartózkodni akaró külföldieknek speciális vízumot kell igényelniük hazájukban a hosszabb idejű tartózkodáshoz.

A korlátozás - hangsúlyozta a hadnagy - nem egyoldalú, a külföldre utazó magyar állampolgárokra ugyanúgy érvényes.

A többi magyar-ukrán átkelőhelyen a forgalom zavartalan - fűzte hozzá Fedor Rita -, így a blokád alá vett tiszabecs-tiszaújlaki határállomás helyett az éjjel-nappal nyitva tartó záhony-csapi és a beregsurány-asztélyi átkelőt ajánlja a szabolcsi főkapitányság az Ukrajnába utazóknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását