2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szili: Az M6-os Baranyának a világ

Most már belátható időn belül - 2010 márciusáig - megépül az M6-os autópálya, amelyik Baranya számára is megnyitja az utat a világ felé - hangsúlyozta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke pénteken Máriagyűdön, az Egyesített Szociális Intézmények Siklós-G
2008. május 17. szombat 08:06 - Hírextra
A politikus szólt arról is, hogy Siklós és térsége az egyik legnehezebb helyzetben lévő része az országnak, ahol magas a munkanélküliség, s ahol eddig az infrastruktúra fejletlensége nem vonzotta a befektetőket.

A város vezetése mégis számos beruházást indított útjára az elmúlt években - emelte ki Szili Katalin, utalva arra, hogy a siklósiak a helyi gimnázium címzett támogatásból megvalósított felújítását követően a máriagyűdi idősek otthonára benyújtott pályázatukkal ismét sikerrel szerepeltek.
Ennek köszönhető, hogy nyolcvan százalékos állami támogatással megújulhatott az épület, ahol ma már európai körülmények között tölthetik mindennapjaikat a szépkorúak.

Szili Katalin kitért arra is, hogy tudomása szerint Siklós önkormányzata a kórházzal kapcsolatos beruházások elindítását is tervezi a jövőben, s keresik a megoldásokat a város jelképének, a várnak a restaurálására is.

A csaknem hatvan évvel ezelőtt létesült, 164 idős ember ellátását biztosító Siklós-Gyűdi Idősek Otthonát a 2006-ban elnyert 387 millió forint címzett támogatás felhasználásával újította fel az önkormányzat. A csaknem félmilliárd értékű beruházás keretében kívül-belül megújult a több mint 3.900 négyzetméter alapterületű, háromszintes épület.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását