2024. április 28. - Valéria

Balla-gyilkosság - Előzetesben marad a fiú

Meghosszabbította Balla Irma egykori fideszes debreceni önkormányzati képviselő brutális meggyilkolásával gyanúsított fiának előzetes letartóztatását július 24-ig a Debreceni Városi Bíróság - közölte pénteken a sajtóval Figula Ildikó bírósági szóvivő.
2008. május 17. szombat 08:14 - Hírextra
A bíróság megítélése szerint ugyanis továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye az anyja meggyilkolásával megalapozottan gyanúsítható S. Sándornál. A 29 éves S. Sándort április 22-én Budapesten vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba.

Semmi köze anyja meggyilkolásához S. Sándornak, aki gyanúsítotti meghallgatásán ártatlannak vallotta magát - jelentette ki korábban az MTI-nek Magyar György ügyvéd. S. Sándor védője emlékezetett rá, hogy a gyilkosság elkövetése óta 13 hónap telt el, minden adat, bizonyíték a nyomozó hatóság rendelkezésére áll, de egyik sem támasztja alá védence bűnösségét.

Az ügyvéd a gyanúsítotti meghallgatás után kijelentette: védence teljes körű, megdönthetetlen alibivel rendelkezik a gyilkosság idejére. A bűncselekmény elkövetésekor nem tartózkodott egy lakásban anyjával, de még egy városban sem. Magyar György annak a meggyőződésének adott hangot, hogy S. Sándor ártatlan, semmi köze a gyilkossághoz.

"Beismerő vallomást tőle ne várjanak, ilyet soha nem fog tenni, mert meggyőződése és meggyőződésem nekem is, hogy nincs az édesanyja halálához büntető oldalról semmi köze" - mondta Magyar György. Az ügyvéd egyébként kezdeményezte védence szabadlábra helyezését, és indítványozta, hogy az ügy vizsgálatát tegyék át más megye nyomozó hatóságához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását