2024. május 10. - Ármin, Pálma

Fidesz: Gyenesei a rokonainak kedvez

A Somogy megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője szerint Gyenesei István "továbbra sem Somogyért, hanem rokonaiért és üzletfeleiért tesz-vesz". Ezt Csorba Ottó pénteken közölte az MTI-vel.
2008. november 28. péntek 13:32 - Hírextra
Az önkormányzati miniszter nem cáfolta és nem is cáfolhatja, hogy a fiát alkalmazó kastélyhoz vezető aszfaltút megépítésében meglepő aktivitással ügyködött - olvasható a közleményben egy szerdán ismertetett bírósági ítéletről.

Csorba Ottó közölte, a Somogy Megyei Bíróság megállapította, hogy a Gyenesei István fia által fémjelzett kastélyvállalkozáshoz vezető út építésénél meg nem történt munkáért számlázott a kivitelező.

Szerinte a miniszter, aki akkor a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, és a Dél-Dunántúli Regionális Tanács társelnöke volt, azóta kétségbeesetten próbálkozik az igazság elfedésével, hogy a tanács által adott támogatást nem arra költötték, amire azt a tanács odaítélte.

A politikus "továbbra sem Somogyért, hanem rokonaiért és üzletfeleiért tesz-vesz" - fogalmazott Csorba Ottó.Gyenesei István önkormányzati miniszter az MTI-vel szerdán közölte: az eljárásban sem az ő, sem fia nem volt érintett, és semmilyen szinten nem merült fel egyikőjük vétkessége sem.

Gelencsér Attila, a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke szerdán nyert pert elsőfokon, nem jogerősen a Segesd és Kutas közti út ügyében visszaélés miatt indított eljárásban.
Az összekötő út megépítését még ifjabb Gyenesei István kezdeményezte édesapjánál, a közgyűlés akkori elnökénél, jelenlegi önkormányzati miniszternél akkor, amikor az útnál álló Hertelendi Kastélyszálló alkalmazottja volt.

A kivitelezéshez a pályázaton a szükséges összegnél több mint 14 millió forinttal többet nyertek. Később ugyanekkora összegű pótmunkát rendeltek el, de az ítélet szerint egyáltalán nem készült el a munka, ezért a pénzt nem lett volna szabad kifizetni.

Szendrik Gyula, a kivitelező cég jogi képviselője szerdán az MTI-nek azt mondta: az önkormányzat 70 százalékban vesztett a perben, csak a keresetben szereplő összeg mintegy 30 százalékát, 4,4 millió forintot ítélt meg a bíróság a felperesnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását