2024. április 19. - Emma

Horthy és Kádár hajóján utazhatunk

Kezdetben Horthy Miklós, később Kádár János által is használt folyami hajó fedélzetén utazva ismerkedhetnek meg a Bodrogközzel és a Tokaji borvidékkel a tőketerebesi Lumix Trade társaság ügyfelei.
2009. május 6. szerda 19:32 - HírExtra
A Lumix Trade május elején nyitotta meg az idei regionális nyári idegenforgalmi idényét, amelynek egyik legfőbb attrakcióját a Bodrog folyón való hajózás jelenti.

Az Artúr nevet viselő 48 személyes szép jachtot több mint 70 éve gyártották, és a múltban Magyarország legfőbb hatalmasai használták. A hajó, amelyet 1992-ben teljes egészében felújítottak, tavaly került a tőketerebesi társaság birtokába. A másfél órás hajóút részben Kelet-Szlovákiában, részben Észak-Magyarországon zajlik. A két végállomás-kikötő a szlovákiai Bodrogszerdahely és a magyarországi Sárospatak.

"A hajókirándulásokra egészen késő őszig szombatonként nyílik lehetőség - mondta újságíróknak Denisa Zajtková, a társaság képviselője. - Szeretnénk mi is hozzájárulni ahhoz, hogy a Bodrogköz ne legyen Szlovákia elfelejtett régiója. A Bodrogon való sétahajózás a régióval kívánja megismertetni az érdeklődőket. Mindenkit, aki szeretné felfedezni a Bodrogköz és a Tokaji borvidék csodálatos, jellegzetes tájait, várunk a fedélzetre".

A program gazdag. Hajózás közben az érdeklődők például filmet tekinthetnek meg a szlovák-magyar határvidék legérdekesebb látnivalóiról. Akinek kedve van, megkóstolhatja az ízes magyar konyha remekeit, a jellegzetes tokaji borokat, illetve megmártózhat a helyi termálfürdő vizében is.

Jövőbeni terv, hogy a hajóutat meghosszabbítják egészen Tokajig, ahol a Bodrog a Tiszába ömlik. Ez azonban már kétnapos kirándulás lenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását