2024. április 20. - Tivadar

Bélyeggyűjtés - A drótos magyar vizsla a legszebb

Átadták a 2007. év legszebb bélyege díjat, amelyet a Kutyák-sorozat blokkja - Székely Kálmán tervező munkája - és a készítője, a Pénzjegynyomda érdemelt ki a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) hétvégi rendezvényének első napján.
2008. május 17. szombat 08:53 - Hírextra
Ezen a napon három új magyar bélyeg is ünnepélyesen forgalomba került. A győztes blokk a drótszőrű magyar vizslát ábrázolja jellemző természeti környezetben, erdő, vizek, repülő vadkacsák között, és 150 ezer sorszámozott lap került forgalomba belőle.

Rigóczki Csaba, a MABÉOSZ munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy minden évben a gyűjtők szavaznak a legszebb bélyegre a Bélyegvilág című lap szervezésében, a díjat pedig a Magyar Posta ajánlja fel. Mindig két elismerést adnak át ilyenkor, az egyiket a bélyeg tervezője, a másikat az előállító nyomda kapja.

A forgalomba került három új bélyeg közül a Világörökség Magyarországon - Tokaj című a világhírű borvidék pincesorát, fölötte az ültetvényt ábrázolja, Varga Pál tervezte és 300 ezer darabot bocsát ki belőle a posta - mondta el az MTI-nek Oláh Tünde a Magyar Posta Zrt. munkatársa.

A másik, szintén 300 ezres példányban forgalomba kerülő, az Őrség címet viselő bélyeg a Nemzeti parkok sorozatának része. Az ugyancsak Varga Pál tervezte bélyegképen a jellegzetes tájegység részlete, a keresztcsőrű - a területre jellemző - madár, a sárgaliliom és Chernel István természettudós-ornitológus portréja látható.

A Magyar Posta alkalmibélyeg-kibocsátásával köszönti a június 7-29. közötti Labdarúgó Európa-bajnokságot, amelyet Ausztria és Svájc közösen rendez. Dina András tervezőművész a futballpálya szögletét rajzolta meg, s ezt a két nemzet lobogójával és a sárga szögletzászlóval díszítette. 350 ezer darabot bocsátottak ki belőle.

Vasárnap a MABÉOSZ székházában, a VI. kerület Vörösmarty utca 65. alatt Nemzetközi Bélyegkiállítás nyílik a magyarokon kívül szlovák, szerb és horvát résztvevőkkel. Az érdeklődők láthatnak öt gyűjteményt a reneszánszról, irodalmi témájú anyagot, köztük a Dabóczy-Rigóczki: Budapesti séták bélyegbarátoknak - városnézés magyar bélyegekkel című gyűjteményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását