2024. május 3. - Tímea, Irma

Amit a Fidesz akar, az törvényszegés

Az MSZP megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz törvényszegésre buzdít. A Fidesz által is megszavazott kétharmados médiatörvény egyértelműen előírja, hogy a közszolgálati médiumok kuratóriumi elnökségeiben a kormány és az ellenzék jelöltjei fele-fele arányba
2008. május 17. szombat 18:42 - Hírextra
A parlamenti viszonyok megváltozása óta a Magyar Televízió és a Magyar Rádió vezető testületeiben a kormánynak három, az ellenzéknek hét jelöltje van. Az MSZP-nek nem csak joga, hanem kötelessége is, hogy a kormányoldal jelöltjeinek létszámát feltöltse, hiszen e nélkül, a közmédiumok irányító testületeinek működése és minden döntése törvénytelenné válna.

Amennyiben a Fidesznek váratlanul kétségei támadtak, hogy a kuratóriumi elnökségekben eddig kik voltak a szocialista jelöltek, forduljon bizalommal a saját maga által jelölt elnökségi tagokhoz, akik majd nyilván készségesen útba igazítják, vagy nézze meg a hivatalos parlamenti iratokat, amelyben az MSZP az MTV és a Magyar Rádió elnökségeibe egyértelműen három-három kurátort jelölt.
Úgy látszik, a Fidesz meggyőződése az: ha ő van kormányon, akkor —ahogy ezt a „csonka kuratóriumok” életre hívásával bizonyította— a testületi helyek száz százaléka neki jár, a szocialista kormánynak viszont még a törvényben előírt ötven százaléka sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását