2024. április 29. - Péter

Vádat emeltek két rendőr ellen

Két rendőr ellen emelt vádat csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség Révész Máriusz 2006-ban történt megverése miatt - tájékoztatta a főügyészség vezetője az MTI-t. A vádiratot a Fővárosi Bírósághoz nyújtotta be az ügyészség - tette hozzá Keresztes Imr
2008. május 15. csütörtök 19:09 - Hírextra

Révész Máriusz, a Fidesz parlamenti képviselője 2006. október 23-án az Astoria környékén sérült meg, amikor a tüntetők és a rendőrök összecsaptak egymással. A politikus ezt követően ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést hivatali eljárásban történt bántalmazás és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Az egyik rendőrt különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben való bűnsegédlettel, valamit hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolják.

Futó Barnabás, a politikus jogi képviselője az MTI-nek elmondta: ez a rendőr az, aki látta, hogy verik Révész Máriuszt, de nem lépett közbe, s így "a verést helyeslő magatartása" a bántalmazók szándékát erősítette.

A másik rendőr ellen hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette a vád.

Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a bűnpártolással vádolt elöljáró rendőr a bántalmazás elkövetőjével való előzetes megegyezés nélkül segítséget nyújtott ahhoz, hogy a bántalmazó a hatóság üldözése elől meneküljön, vagy a büntetőeljárás alól mentesüljön - magyarázta el Futó Barnabás.

Az ügyvéd azt is kifejtette, hogy véleménye szerint a verés tényleges elkövetőit azért nem sikerült megtalálni, mert az akkori rendőri vezetés nem tette meg a megfelelő intézkedéseket, és az ügyészséget sem segítette a nyomozás során.

Ezért korábban feljelentést tettek Bene László volt országos rendőrfőkapitány és Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány - részben mint pszichikai bűnsegédek és részben mint bűnpártolók - ellen, de velük szemben végül nem rendelték el a nyomozást - emlékeztetett Futó Barnabás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását