2024. április 25. - Márk

Nem tudnak napirendre térni Újbudán

Továbbra sem tud előterjesztésekkel foglalkozni az újbudai képviselő-testület, miután a csütörtöki ülésen ismét nem szavazták meg a napirendet az ellenzéki képviselők. Ezután Molnár Gyula (MSZP) polgármester berekesztette az ülést, közölve: csak akkor ül
2008. május 15. csütörtök 20:55 - Hírextra

A 38 önkormányzati képviselő közül a szavazásnál 19-en igennel, 9-en nemmel voksoltak, 10-en pedig tartózkodtak.

A polgármester az ülés után tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a képviselő-testület működőképességének helyreállításához készen állnak arra, hogy áttekintsék a bizottságok összetételét, mivel az ellenzék sérelmezi, hogy alulreprezentált.

Molnár Gyula azt is javasolta, hogy válasszák szét a politikát és a működőképességet, és azokról az előterjesztésekről, amelyekről lehetséges, szavazzanak.

A XI. kerületi Fidesz úgy értékelte a történteket, hogy a szocialista polgármester ismét bebizonyította: nem képes biztosítani az önkormányzat működőképességéhez szükséges többséget, ezért az ellenzéki képviselők felszólították a szocialista polgármestert: vagy biztosítsa a testületi többséget, vagy írjon ki időközi választásokat.

Az újbudai patthelyzet azután alakult ki, hogy április 12-én kilépett az SZDSZ-ből egy képviselő, és a függetlenek közé ült; Hajdu László az azóta eltelt két ülésen nem vett részt, csütörtökön azonban megjelent, de a napirend megszavazásakor tartózkodott.

A polgármester és Lakos Imre (SZDSZ) alpolgármester szerint Hajdu Lászlónak vissza kell adnia a mandátumát, és egyéni körzetében, Gazdagréten időközi képviselő-választást kell tartani. Hajdu László újságírói kérdésekre nem válaszolt, az ülés után azonnal távozott.

Az újbudai testületben az MSZP és az SZDSZ az önkormányzati választásokat követően úgy tudta a többségét biztosítani, hogy maga mellé állított egy MDF-es képviselőt, aki jelenleg az önkormányzat alpolgármestere. Ez a többség veszett el azzal, hogy az SZDSZ-ből kilépő Hajdu László a legutóbbi két alkalommal sem jelent meg a testület ülésén, csütörtökön pedig tartózkodott a napirend elfogadásától.

A képviselő-testületnek 14 MSZP-s, 4 SZDSZ-s, 1 MDF-es, 13 fideszes, 3 KDNP-s, 1 MIÉP-es és 2 független tagja van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását