2024. május 6. - Ivett, Frida

Lemondott a botrányba keveredett vezető

A Kaposvári Egyetem rektora elfogadta az egyetemhez tartozó, a közelmúltban egy diagnosztikai botrányba keveredett Egészségügyi Centrum vezetőjének, Bogner Péternek a lemondását.
2009. július 25. szombat 08:50 - HírExtra
Mint arról korábban az MTI is beszámolt, az Egészségügyi Minisztérium és a centrumot működtető Kaposvári Egyetem egyaránt vizsgálatot indított a Magyar Nemzetben július elején, "Üzlettárs kapta gebinbe a CT-t" címmel megjelent cikk nyomán.

A lap írása szerint a betegek két-három hónapot is sorban állnak rákdiagnosztikai vizsgálatokért, miközben az intézménynél nincs is hivatalos várólista. A várakozást úgy kerülhetik el, ha egy kft.-nél jelentkeznek, amely bérbe vette az egészségügyi centrum gépeit, ez esetben azonban a térítési díjat maguknak kell állniuk.

Bacsi Jenő, Somogy megye betegjogi képviselője úgy nyilatkozott akkor az MTI-nek: a rákos betegeket időben megvizsgálják, az elmúlt években semmiféle, az intézményt érintő érdemi panasz nem érkezett a betegek részéről.

A centrum lemondott vezetőjét az MTI-nek nem sikerült elérnie. Bogner Péter korábban a Magyar Rádiónak úgy fogalmazott, hogy szerinte a térítéses vizsgálatok áprilisi bevezetésével szolgáltatásbővítés történt az intézményben. Miként az máshol is gyakorlat, a diagnosztikai gépek szabad kapacitását hasznosították Kaposváron. A térítéses vizsgálatok felfüggesztéséig mindössze 14 beteg vette igénybe a szolgáltatást, esetenként 30-80 ezer forintot fizetve, és egyik sem volt súlyos eset - tette hozzá.

A lemondott intézményvezető saját szakmai hírportáljának úgy nyilatkozott az esettel kapcsolatban: "...egyben hibáztunk, nem a leginkább megfelelő partnerrel kellett volna szerződést kötni, hiszen csak azért támadhatnak bennünket, mert Bágyi Péternek és nekem is kisebbségi tulajdonrészem van a radiologia.hu Kft.-ben".

A Kaposvári Egyetem vezetése a belső vizsgálat eredményéről hétfőn sajtótájékoztatón számol be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását