2024. május 3. - Tímea, Irma

Megkérdezik a szegedieket

Az országban egyedülálló módon a napokban minden szegedihez eljuttatja az önkormányzat azt a kérdőívet, melyen a város lakói kifejthetik a település fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseiket - közölte Botka László polgármester (MSZP) csütörtökön, a csong
2008. május 15. csütörtök 12:14 - Hírextra

A válaszadóktól konkrét ötleteket és javaslatokat várnak a város egészét és a szűkebb lakókörnyezetüket érintő beruházásokkal és fejlesztésekkel kapcsolatban - mondta a politikus sajtótájékoztatóján.

Az újszerű kezdeményezés kettős célt szolgál, egyrészt az ötleteket beépítik a következő időszak városfejlesztési terveibe, másrészt készülnek a 2009-2010-re vonatkozó akciótervek mind a regionális, mind az ágazati operatív programokkal kapcsolatban. Az önkormányzat javaslatait ezekhez is a város lakóinak véleménye alapján teszi meg - közölte a polgármester.

A 2007-2013 uniós költségvetési időszak első két esztendejében Szeged kiemelkedően jó pályázati eredményeket ért el, csaknem 50 milliárd forintnyi beruházás indul el hamarosan a Tisza-parti városban. Az önkormányzat célja, hogy a 2009-2010-es időszakban is hasonló volumenű uniós támogatást nyerjen el a település - mondta Botka László.

Hozzátette: a Megyei Jogú Városok Szövetségének megbízásából a közelmúltban készült közvélemény-kutatás alapján a hazai nagyvárosok lakói közül toronymagasan a szegediek érdeklődnek leginkább a helyi közügyek iránt, ezért bízik abban, hogy sok ezren küldik vissza a kérdőívet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását