2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyorssegélyt küldtek az áldozatoknak

A Katolikus Karitász 6,5 millió forint gyorssegélyt folyósít a mianmari ciklon áldozatainak megsegítésére - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szerdán az MTI-vel.
2008. május 15. csütörtök 07:50 - Hírextra

Az összeget a nemzetközi segélyszervezet számlájára utalják át, a pénzből a helyszínen állítanak össze alapvető élelmiszerekből, illetve víztisztító tablettákból álló csomagokat - mondta az MTI megkeresésére Adányi László, a Katolikus Karitász főtitkára.

Hozzátette, hogy az összeget saját katasztrófaalapjukból különítették el, de a Külügyminisztériumnál is pályáztak forrásra, s folyamatosan szerveznek gyűjtéseket.

Adányi László tájékoztatása szerint azt tervezik, hogy a magyar szervezet képviselői is elutaznak Mianmarba, de csak azután indulnak el, hogy már kint lévő munkatársaik felderítik a helyzetet.
A Nargis nevű ciklon május elején csapott le az ázsiai ország délnyugati partvidékére. A halálos áldozatok száma meghaladja a 30 ezret.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását