2024. március 29. - Auguszta

Az MSZP a Fideszt üti árvíz-ügyben

Haladéktalanul cselekedjen a kormány és a Fidesz az árvíz utáni károk enyhítése érdekében, és biztosítson központi forrásokat a helyreállításra - mondta Varga László szocialista országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. július 2. péntek 14:23 - HírExtra
A borsodiak a kormánytól várják a segítséget, ám a szerdai kormányülésen nem döntöttek az árvízkárok enyhítéséről. "A kormány úgy tűnik, nem kíván dönteni egyelőre arról, hogyan tudja a károkat enyhíteni, és hogyan tudja segíteni az itteni önkormányzatok munkáját" - fogalmazott a képviselő.

Nagy Anna kormányszóvivő szerdán jelentette be: július elején hozza meg a kormány az árvíz utáni helyreállításhoz szükséges döntéseket, július közepén pedig a károk enyhítésére vonatkozó döntéseket.

Varga László kifejezésre juttatta: "a kormány sok tekintetben magára hagyja Borsod megyét", amely "nem érzi a kormány támogatását". Meglátása szerint "a kéthetes közbiztonsági látványakción" kívül egyelőre mással nem támogatták a régiót, pedig több száz házat "akár az alapoktól is újra kell építeni".

A képviselő szólt arról, hogy a borsodi önkormányzatok pénzügyi likviditása veszélyben van, "és fennáll a veszélye annak, hogy a téli időszak előtt lesznek olyan családok, amelyek nem költözhetnek vissza otthonaikba", ami "vállalhatatlan helyzet".

Megemlítette, hogy a szocialista frakció és a kongresszus tagjai eddig mintegy 3 millió forintnyi felajánlást tettek az árvízkárosultaknak, a dologi felajánlások értéke pedig eléri a 10 millió forintos összeget.

Ennek eredményeként egyebek mellett Szendrőre, Sajóecsegre és Ócsanálosra már korábban több teherautónyi segélyszállítmányt és háztartási cikket küldtek. Pénteken egy újabb teherautót indítanak útjára a borsodi Szikszóra, ahol Nyakó István szocialista képviselő vezetésével osztják szét az adományokat.

Kocsi Tibor, a nemrég létrehozott Árvízkárosultakért Alapítvány kuratóriumának elnöke az eseményen annak a reményének adott hangot, hogy minél több adomány összejön a szervezet bankszámláján a hatékony segítségnyújtás érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását