2024. április 27. - Zita

Bachra emlékeznek

Az idei lipcsei Bach-fesztivál középpontjában a barokk zeneszerző és fiai állnak. A Bach és fiai cím azonban nemcsak a muzsikuscsaládra vonatkozik, hanem azokra a zenészgenerációkra, amelynek tagjai Bach szellemi fiai és leányai - monta Dettloff Schwerdtf
2008. május 15. csütörtök 17:41 - Hírextra

"A témakörnek fel kell ölelnie Bach modern értelmezését is" - tette hozzá.

Kelet-német városban június 13-tól 22-ig mintegy száz különféle rendezvényre kerül sor. Johann Sebastian Bach (1685-1750) huszonhét éven át volt a lipcsei Tamás-templom kántora. Tavaly ötvenezer látogatót fogadott a Bach-fesztivál. "Az idei fesztivál műsora kiegyensúlyozottan ad teret a külföldi és hazai művészeknek" - mutatott rá Schwerdtfeger. Friedrich Goldmann Lipcsei koncert című művének ősbemutatója nagy ívben köti össze Bachot és "gyermekeit.

Mint minden évben, úgy az idén is új színhelyekkel bővül a fesztivál koncert sorozata. "A publikum elismeréssel fogadja, ha szokatlan helyszíneken kínálják neki a művészetet" - mondta Schwerdtfeger és példaként említette a lipcsei állatkertet. "Mi mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a fesztivál meggyökerezzen a városban" - mutatott rá. Olyan témák tartoznak ide, mint Bach családi köre vagy Bachmoszféra - amely lipcsei háttérrel mutatja be Bachot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását