2024. május 4. - Mónika, Flórián

A pályázat győztesei

A Merlin Színház, valamint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet pályázati felhívást tett közzé februárban az alábbi témákban: Az energia nem vész el csak átalakul, Fantáziaruhák az újrahasznosíthatóság jegyében, valamint Le a szintetikus anyagok
2008. május 15. csütörtök 16:23 - Hírextra

"Mindennapjaink egyik legmeghatározóbb kulturális, társadalmi és szociális tényezője a viselt ruha. A testünket borító külső réteg, amely borít, fed, burkol, leplez és jelez, ápol és eltakar, véd és oltalmaz" - olvasható az Ökosztüm Junior öltözéktervezői pályázat kiírásában.

A Merlin Energia Kampány keretein belül demonstráljunk az öltözködésünkkel is - hirdették meg az ötletgazdák és szervezők. Mennyire szolgáljuk ezzel a magunk testi és lelki, valamint a természeti környezetünk épségét? - erre a kérdésre adtak választ a fiatal designerek különleges öltözékterveikkel.

A februárban meghirdetett pályázatra összesen 51 pályamű érkezett, a szakmai zsűri elbírálását követően pedig 35 ifjú öltözéktervező mutathatta meg kreációit a nagyközönségnek - egy rendhagyó divatshow keretében - a Merlin Színházban.

A természetes energiaforrások kategóriájában első helyezett lett - megosztva - Farkas Zsófia és Nagy Orsolya, Cséfalvay Fanni és Herold Henrietta.

Az Újrahasznosítás témájában Erdei Ildikó Virág lett a győztes, Gál Katalin és Venter Karolina végzett a második, Szerencsés Gabriella és Szatmári Judit Anna pedig a harmadik helyen.

A Le a szintetikus anyagokkal! kategóriában Balázs Gyöngyi és Magony Zsuzsanna pályázatát ítélte a legjobbnak a rangos zsűri.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását