2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A csillagok tehetnek a kínai eseményekről

Rossz csillagzat alatt születtek Kína vezetői - többek között ezzel magyarázta egy hongkongi feng shui mester az olimpiai év tragikus nyitányát Kínában.
2008. május 15. csütörtök 11:49 - Hírextra

Kevesebb mint négy hónap alatt kemény hóviharok okoztak fennakadást az országban, aztán kitört a tibeti felkelés. Ezt követte az olimpiai láng világkörüli utazásának a Tibet-mellett demonstrálók akciói miatt kaotikussá vált nemzetközi fogadtatása. Majd a súlyos vonatszerencsétlenség, és pár napja a pusztító erejű szecsuáni földrengés.

Raymond Lo Hongkongban élő feng shui mester a történtekre az ősi kínai asztrológiából kiindulva próbált magyarázatot találni. Lo szerint a probléma gyökere részint Kína jelenlegi vezetőinek, Hu Csin-tao elnöknek és Ven Csia-pao kormányfőnek a születési idejében rejlik: ugyanis mindketten 1942-ben, a Ló évében látták meg a napvilágot.

A többezer éves kínai csillagjóslás alapján 2008 a Patkány éve, és ebből származik a baj, mivel - ahogy a mester telefonnyilatkozatában elmesélte - az állati asztrológiából köztudomású, hogy a ló és a patkány üti egymást. Minden kínai tisztában van azzal, hogy ha a Ló évében született, az ütközés miatt rossz évre számíthat a Patkány évében.

Lo mester azonban kínált egy kiutat: ha Hu és Ven például ökröt ábrázoló függőt viselne, az kivédhetné a bajokat, ugyanis az ökör a patkány barátja.

A 2008-as esztendő már csak azért is bizonytalan, mert a Patkány éveként a föld és a víz szimbolizálja, s e kettő kapcsolata ingatagnak számít - fejtegette Lo, és hangsúlyozta, hogy a kínai emberekben mélyen gyökerezik a kínai asztronómiába vetett hit, ezért nagyon sokan gondolják, hogy az idei év valószínűleg nem lesz sikeres az országra nézve.

A mester további természeti katasztrófákat is jósolt az országban, de azt nem állította, hogy az olimpia idején (augusztus 8-24.) is bekövetkezhet ilyesmi. A nyolcas szám egyébként is szerencsés - emlékeztetett -, éppen ezért kezdődnek 2008.8.8-án a pekingi játékok.

Olyan vélemények is akadnak azonban - például egyes kínai honlapokon -, amelyek szerint a nyolcas mégis inkább rossz ómen: a hóvihar például 1.25-én tört ki. A számokat összeadva: 1+2+5=8. A tibeti felkelés 3.14-én kezdődött: 3+1+4=8. A földrengés 5.12-én rázta meg Szecsuán tartományt: 5+1+2=8. Nem beszélve arról, hogy ez éppen 88 nappal az olimpia nyitó napja előtt történt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását