2024. május 2. - Zsigmond

Szanyi leváltaná Lendvait

Holnap kerül az MSZP-frakció asztalára az a munkaanyag, amit Tóbiás József és Szanyi Tibor készített a képviselőcsoport új szerkezetére vonatkozóan; Szanyi korábban már jelezte, ha a modell többséget kap, elindul a frakcióvezetői posztért - írja a szerdai
2008. május 14. szerda 09:42 - Hírextra
Szanyi a lapnak elmondta, a munkaanyag legkevésbé sem a személyekről szól, hanem két koncepció versenyéről. Az egyik konzervatív forgatókönyv, amely az új kihívások ellenére változatlanul hagyná a frakció működésének szerkezetét, a másik modernizálna. Ha a képviselőcsoport többsége a régi rendszer fenntartása mellett foglal állást, akkor ő is Lendvai Ildikót támogatja. Ha az új modell kap többségi támogatást, akkor ahhoz kell alkalmazkodnia mindenkinek.

Mint mondta, nem azért indul el a frakcióvezetői posztért, mert mindenáron vezető kíván lenni, hanem azért, mert ha úgymond "szerzőtársa" egy új modell felállításának, így késznek kell lennie abban vezető szerepet is vállalni. Az újításokról szólva közölte: a hatékonyabb munka érdekében növelnénk a frakcióvezető-helyettesek számát; lenne egy általános helyettes, egy parlamenti munkát koordináló, egy társadalmi kapcsolatokért felelős, illetve egy kommunikációs helyettes. Lenne négy további frakcióvezető-helyettes, ők állandó raportőrökként felügyelnék a társadalompolitikai, gazdaságpolitikai, külügyi és fejlesztéspolitikai területeket. A cél, hogy a frakció munkáját a kisebbségi kormányzás adta kihívásokhoz hangolják. A kisebbségi kormánynak folyamatosan tízest kell lőnie a céltáblán, a kilences már kevés - nyilatkozta a Népszabadságnak Szanyi Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását