2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Szabadságra mennek a metrósok

Nyári szabadságra mennek a kijevi földalattinak azok a munkatársai, akik a legforgalmasabb állomásokon nyomkodják be az utasokat a túlzsúfolt metrókocsikba. A köznyelvben csak döngölőknek nevezett nyomkodók tavaly kezdtek el dolgozni az ukrán főváros metr
2008. május 14. szerda 16:54 - Hírextra

Egyetlen feladatuk, hogy az utasok "besegítésével" a dugig telt kocsikba elejét vegyék a szerelvények késésének - írta szerdai számában a Kijevben megjelenő Szegodnya országos napilap.

Az újság megtudta, hogy az "utasdöngölők" tulajdonképpen a metró lakatos szakmunkásai, akik szabadnapokért cserében vállalkoztak a különleges feladatra. Egymást ügyeletben váltva minden nap eligazítást kapnak arra vonatkozóan, miként bánjanak az utazóközönséggel, hogyan gyömöszöljék be udvariasan a kedves utasokat a kocsikba.

Nagyija Sumak, a kijevi metró sajtószóvivője a lapnak elmondta: az utasok részéről semmilyen kifogás vagy panasz nem merült fel a nyomkodókkal szemben, sőt előfordult, hogy azért illették őket szemrehányással, mert félreálltak, és nem tolták be a kilógókat a szerelvény belsejébe. A nyár kezdetével csökken a metró utasforgalma, így a nyomkodók munkájára sem lesz szükség, de ősszel ismét megjelennek a földalatti peronjain - nyugtatta meg a kijevieket Sumak.

A lap által megkérdezett fiatal hölgyutas nagyon érdekesnek találta - a szavaival - "narancssárga mellényes bácsikat", amint hol egy lábat, hol egy táskát igyekeztek betuszkolni az utasok közé. Vidám hangulata volt az egésznek, kár lenne megszüntetni a munkájukat - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását