2024. április 29. - Péter

Sólyom László körútra megy

Sólyom László köztársasági elnök ma indul el három országot érintő, május 23-ig tartó délkelet-ázsiai körútjára, amelynek során Vietnamban, Indonéziában és Szingapúrban tesz állami látogatást. Útján központi szerep jut a klímaváltozás, a természetvédelem
2008. május 14. szerda 12:20 - Hírextra

Továbbra is a mianmari beutazási engedélyre vár - egyelőre minden remény nélkül - a két magyar segélyszervezet Thaiföldön. Vagyis nem érkezett válasz Rangunból a segélyszervezetek kérelmére, hogy részt vehessenek a mentésben a múlt heti trópusi ciklon nyomán, amelyben egyes becslések szerint akár százezer ember is életét veszthette.

A fogyasztói árak az idén áprilisban 0,3 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 6,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Tavaly áprilisban az árak 0,5 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 8,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet.

A nyomozási határidő lejárta előtt vádat emelt az ügyészség Zuschlag János és 15 társa ellen, közülük az első rendű vádlottat és hét társát bűnszervezetben elkövetett csalással vádolják – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese. Szabó Ferenc elmondta, Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolják, mint felbujtót. Az ügyészség ellenőrizte, hogy Zuschlag János 50 millió forintot valóban átutalt az államkasszába, így összesen 60 millió forint megtérült a vádiratban szereplő 72 millió forintos kárból.

Hamis kétszáz eurós bankjegyeket értékesítő nemzetközi bűnszövetséget számolt fel a rendőrség - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyanúsítottak nagy mennyiségben hoztak be Magyarországra hamis kétszáz eurós bankjegyeket, majd azokat különböző turisztikai területeken, főleg szállodákban próbálták meg értékesíteni.

Akár 30 ezer koronás, azaz mintegy 300 ezer forintos büntetést is fizethet az, aki cigarettacsikket vagy rágógumit dob el egy prágai utcán. Az új városi köztisztasági szabályzatot kedden fogadta el a száztornyú cseh metropolis vezetése, s ha az önkormányzati tanács is jóváhagyja, akkor azonnal életbe lép.

Az új szabályok szerint büntetendő lesz a jövőben a galambok etetése is, illetve az, ha valaki négylábú barátja után azonnal nem takarítja el az utcáról az ürüléket.

Sport:
Hajdu János szövetségi kapitány kijelölte a magyar női kézilabda-válogatott 24 főből álló olimpiai keretét. Az ötkarikás felkészülést közvetlenül megkezdő 18 játékos névsorának közzétételére május 27-én, sajtótájékoztatón kerül sor, a Pekingbe kiutazó 14 fős csapat pedig július 27-én lesz végleges.

Sok napsütésre számíthatunk, szórványosan várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután 21 és 26 között alakul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását